Kui suure tõenäosusega saab taksosse unustatud asjad tagasi?

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso.
Takso. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kliendid, kes kohe kiiresti taksofirma operatooriga ühendust võtavad, saavad üldjuhul taksosse jäetud asjad ka tagasi.

«Suur abi on väljatrükitud arvest, kus peal on andmed takso ja selle juhi kohta,» ütles MTÜ Eesti Taksojuhtide Liidu juht Lembit Poolak. «Abi on ka sellest, kui takso on tellitud kindla operaatori kaudu.» Koheselt operaatorile helistades saab klient ühendust taksojuhiga. Nõnda on paljud kunded sõidukisse unustatud asjad juhilt kiiresti kätte saanud. «Juhul, kui teatakse vaid sõiduki riiklikku numbrit, saab juhi tuvastada Tallinna transpordiameti või munitsipaalpolitsei kaudu,» lausus Poolak.

Kui klient avastab, et on midagi taksosse jätnud, alles mitme tunni pärast või järgmisel päeval, ei ole garantiid, et ta oma eseme(d) tagasi saab. «Taksojuht ei pruugi näha oma selja taha või istme alla veerenud asju ning järgmine klient võib vabalt eelmise sõitja jäetud väärtuslikumad asjad kaasa võtta,» rääkis Poolak, lisades, et enamasti antakse taksost leitud asjad siiski juhi kätte.

Taksojuht hoiab leiud enda käes või annab need operaatorile. Väärtusetud asjad visatakse mõne aja pärast prügikasti. Leitud dokumendid peaks taksojuht aga kindlasti toimetama politseisse. Kui leitud asjade seas on inimese nimi või telefoninumber, otsivad taksojuhid omaniku üldjuhul ise üles.

Taksosse jäetakse sageli mobiiltelefone, dokumente, vihmavarjusid, huulepulki ja ripsmetušše, mis on sageli välja pudenenud käekottidest ja istme alla veerenud. Poolak ise nimetas kummalistemast leidudest lapsevankri ülemist osa, mille omanik jäi kahjuks leidmata ning poole aasta pärast tuli see prügimäele toimetada. Tema taksosse on unustatud ka rahakott, kus sees oli 2275 eurot. Omanikuks oli turist, kelle Poolak hotelli töötajate abiga üles leidis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles