Eesti Telekom maksab heldelt dividende

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Telekomi kodulehekülg..
Eesti Telekomi kodulehekülg.. Foto: .

Mullu üle 1,4 miljardi krooni kasumit teeninud Eesti Telekom (ET) puistab teist korda järjest aktsionärid üle sama suure dividendisajuga. Täna kukub nii mõnegi väikeaktsionäri kontole seitsmekohaline summa Eesti kroone.


Eesti Telekom on alates 2004. aastast iga aasta juunis aktsionäride vahel välja jaganud vähemalt miljard krooni, kirjutab 

Äripäev

. Täna läheb 4522 aktsionäri vahel jagamisele 1,45 miljardi suurune palgasedel. Lisaks liigub telekomifirmalt riigi rahakotiraudade vahele 385 miljoni krooni eest tulumaksu.

Kui rahulduda Eesti Panga presidendi Andres Lipstoki eelmisel aastal väljahõigatud enam-vähem elamisväärse 5000kroonise kuusissetulekuga, siis võib öelda, et Eesti Telekomil on 230 investorit, kes üldse tööd tegema ei peaks - iga-aastane dividendisaak vähemalt 60 000 krooni.
Üle miljoni krooni saavad täna Eesti Telekomilt 30 investorit. Nende hulgas on kaks Eesti eraisikust väikeaktsionäri ja kaks osaühingut. Ülejäänud kontode taga on enamalt jaolt suured finantskontsernid.

Suurima eraisikust aktsionäri Felix Laupmaa kontole laekus mullu dividendina üle 1 miljoni krooni. Sama suur summa laekub ka täna.

«Ega Eesti Telekom pole Eesti Loto, kus võidusumma laekub kolm aastat tagantjärele, kõik tuleb korraga ja ühel päeval arvele!» naerab Laupmaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles