Omavalitsuste ranitsatoetustes on suured käärid

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranitsaga koolilaps
Ranitsaga koolilaps Foto: Elmo Riig / Sakala

Osa omavalitsusi on kehtestanud ranitsatoetuse esimesse klassi minevale lapsele, aga kui Tallinn jõuab toetada 320 euroga, siis näiteks Rõuge vallas on toetuse suuruseks 35 eurot. Näiteks Tartu linn või Anija vald ei jaga universaalset ranitsatoetust üldse.

Paljud omavalitsused maksavad esimesse klassi minevatele lastele ranitsatoetust, mille suurus erineb märkimisväärselt. Mõned näited ranitsatoetuse suurusest.

Mäetaguse vald– 192 eurot

Põlva linn– 120 eurot

Tartu linn– kõigile esimesse klassi astujatele ranitsatoetust ei maksta, vähekindlustatud pere saab lapse kohta 77 eurot. Toimetulekutoetust või perioodilisi toetusi saanud perele, kus laps läheb esimesse klassi, makstakse lisaks aabitsatoetust, mis on 154 eurot.

Anija vald – puudub

Kohila vald– 100 eurot

Viimsi vald – 63,91 eurot

Jõgeva linn –150 eurot

Tallinna linn – 320 eurot

Rõuge vald -  35 eurot

Käina vald– 130 eurot

Kärdla linn– 31,96 eurot

Narva linn - Narva linnas saavad toetust vaid vähekindlustatud perekondadest lapsed. Esmakordselt kooli minevad lapsed, kelle perekonnad on sotsiaalabiametis arvel saavad koolitarvetega kingipaki.

Pärnu linn - universaalne puudub, kuid töö kaotanud vanematele makstava lapse kooliteotuse suurus on 32 eurot aastas.

Tamsalu vald - universaalne puudub.

Tõrva linn - 80 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles