Lapsevanemad jahivad kvaliteetseid ranitsaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallima hinnaklassi ranits.
Kallima hinnaklassi ranits. Foto: Tarbija24

Kuigi sügist veel aknast ei paista, jahivad hoolsad lapsevanemad koolieelikutele kvaliteetseid kaubamärgiga ranitsaid, kirjutavad Liis Velsker ja Tiina Kaukvere.

Tõnis Poomi tütar Doris läheb sügisel Tallinna kesklinnas asuvasse kooli ning tüdrukule soetati ranits juba märtsikuus. «Poodides on ranitsatele metsik juurdehindlus,» tunnistas Poom, kes käis ranitsat ostmas hoopis maaletooja juures, kus tasus selle eest 67 eurot. Poes maksis sama ranits Poomi sõnul üle saja euro.

Kvaliteetse ranitsa eest tuleb Maximas ja Prismas välja käia pea 90 eurot. Kõige odavam koolikott maksis Sikupilli Prismas eile 15,90 eurot, Järve Selveris 10,90 eurot ning Smuuli Maximas 8,49 eurot. Kõige kallimad ranitsad maksid vastavalt 89,95; 79,99 ja 89,99 eurot.

Sügisel kooliteed alustava Marteni (6) ema Merle Lugenberg läks eelmisel pühapäeval spetsiaalselt Kristiine keskusse, kuna seal asuvas Avanti kaupluses müüakse teadaolevalt ainsana paljukiidetud JEVA ranitsaid.

Lugenberg tõdes, et ranits oli suur väljaminek – kott maksis 76 eurot. «Mõtlesin, et teen selle väljamineku, et oleks kvaliteetne ja korralik ning lapsele mugav koolikott. Mulle meeldis, et see ranits on konkreetne, tugev ning lihtne, ühe suure sahtliga – ei teki ohtu, et laps ei leia mõnda vihikut üles,» loetles naine boonuseid. Pühapäeval oli sama kaubamärgi ranitsaid kaupluses alles vaid paar värvitooni – nobedamad emad ostsid koti ilmselt varem ära.

Prisma toidupoodi jalutades märkas ema müügil veel üht pisut odavamast hinnaklassist kvaliteetset kotti, kuid hiiglaslik Transformerite (märulifilmi kangelased – toim) pilt ei tundunud talle hea mõttena. «Ma eelistasin midagi tagasihoidlikumat, millega saab ka kahe või kolme aasta pärast käia. Võib-olla laps kahe aasta pärast ei taha enam Transformeritega kotiga ringi käia,» muigas Lugenberg.

«Kõige suurem probleem on hetkel ranits, sest tüdruk on väikest kasvu. Tänapäeva kotid on polsterdatud ja mahukad,» tunnistas ka õpetajana töötav Ülle Oru, kelle tütar Emma (6) läheb Tapa vallas asuvasse Jäneda põhikooli. Naine plaanib uut ranitsat koos tütrega poodi otsima minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles