Terviseamet leidis ilusalongidest rikkumisi

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiiniseadmete kasutamisel vajavad salongid luba.
Meditsiiniseadmete kasutamisel vajavad salongid luba. Foto: SCANPIX

Terviseamet kontrollis erinevate kaebuste põhjal kolme ilusalongi tegevust ja leidis rikkumisi.

Ühel juhul kasutas ilusalong hammaste valgendamiseks toodet, mis sisaldas karbamiidperoksiidi üle lubatud normi. Toode eemaldati kasutusest.

Ühel juhul tuvastati nõuetele mittevastavusi meditsiiniseadmete kasutamisel.

Kasutavad meditsiiniseadmeid

«Peamiselt probleemiks on teenuse osutamine ilma vastavat tegevusluba omamata,» selgitas terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri.

Tegemist on elektroagulatsiooni, laserteraapia, fotokoagulatsiooniga seotud teenustega. «Kehtivast õiguskorrast tulenevalt kvalifitseeruvad need (teenused – toim.) sageli tervishoiuteenusteks,» selgitas Saluri.

Tarbija peaks enne teenuse ostmist kindel olema, et ettevõttel on luba teenuse osutamiseks.

Juuksuri-, maniküüri-, pediküüri-kosmeetika-, solaariumi- ja saunateenust tuleb osutada tervisekaitsenõuetele vastavates ruumides, kuid amet ei tee järelevalvet ilu- ja isikuteenuste kvaliteedi üle. Tegemist on teenuse osutaja ning tarbija vahelise lepinguga, mida reguleerib võlaõigusseadus, mis kuulub tsiviilõiguse valdkonda. Kahjunõuded ja lepingu rikkumisest tulenevad nõuded lahendatakse seega kohtu korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles