Politsei hoiatab küttepuudega äritsejate eest

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuud. Illustreeriv foto.
Küttepuud. Illustreeriv foto. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere politsei on alates kevadest saanud mitmeid teateid küttepuude müüjate kohta, kes petavad inimesi kogusega. Sageli jäävad hilisemad lubadused tühiseks.

Politseile teadaolevalt on tegemist kahe Lääne-Virumaalt Uhtnast pärit noormehega, kes ajalehekuulutuse kaudu müüvad soodsa hinnaga küttepuid. Noormehed veavad küttepuid laiali kaubikuga.

Noormehed väidavad ostjatele, et kaubik mahutab enam kui kümme ruumi puid. Ostjad, jäädes müüjaid uskuma, ei mõõda koguseid üle. Hiljem riita ladudes selgub, et kogus on enamasti poole võrra väiksem. Kuna noormehed kasutavad kõnekaardi numbreid, siis tihti ei vastata enam kõnedele või antakse tühje lubadusi.

Politsei soovitab ostes alati üle küsida, kuidas müüja arvestust peab. Alati tuleks võtta mõõdulint ja ise kogus üle mõõta ning vajadusel müüja lausa minema saata. Hilisemaid pretensioone on politseil raske lahendada.

«Siinkohal tuletan meelde, et tegemist on tehinguga, kus müüja ja ostja vahel tekib tsiviilvahekord ning probleemide korral peab kannatanu oma õigluse jalule seadmiseks juba kohtusse pöörduma,» selgitas Rakvere konstaablijaoskonna piirkonnavanem Tiit Jõgi. Ta rõhutas, et kuna noormehed on tegutsenud juba mõnda aega, siis kindlasti otsivad nad heauskseid inimesi keda petta. «Mõõta ja veelkord mõõta puude kogus üle ning maksta ainult tol hetkel toodud kauba eest. Kindlasti ei soovita puude eest ettemaksu teha,» lisas lõpetuseks Jõgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles