38 maaperet ootab majja elektrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin.
Elektriliin. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Siseministeeriumisse laekus 38 taotlust elektrita majas elavatelt peredelt, kes soovivad, et saaksid endale riigi toel elektri majja.

Rahajagamine lükkub aga tulevikku ja abipalved lähevad kontrollimisele, sest toetust küsisid ka need, kel selleks õigust ei ole, kirjutab Õhtuleht.

«Mõnel juhul ei ela taotleja reaalselt hajaasustusalal asuvas elamus aasta läbi või elamu ei vasta ehitise ohutuse osas nõuetele ega ole kõlblik aastaringseks elamiseks,» ütles siseministeeriumi kõneisik Kristel Tuul. 

Riik on lubanud elektri majjatoomist toetada vastavalt jaanuaris jõustunud elektrituruseaduse täiendamise seadusele, mis võimaldab hajaasustusega aladel elavatel inimestel taotleda riigilt elektrivõrguga liitumiseks toetust.

Selleks aastaks on riik ette näinud 27, järgmiseks aastaks 21 miljonit krooni toetust - kas riigieelarve kärbete tuhinas nii ka läheb, pole teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles