Swedbank: Eestis uusi töökohti lähiaastal ei tule

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Koit Semjonov nentis eilsel pressikonverentsil, et praegu tööta jäänud inimestel on väga väike võimalus lähiajal uuesti kodumaal tööd leida.

Ettevõtted, kes praegu töötajate arvu vähendavad, ei kuuluta välja uut konkurssi. Mõningaid kohti võib vabaneda küll pensionile minejate ja töödistsipliini rikkumiste tõttu, kuid valdavalt jäävad töökohad suletuks, rääkis Semjonov.

«Ja need töökohad jäävad suletuks nüüd väga pikaks ajaks, julgen arvata, et see aeg on aasta või pikem,» lisas ta.

Siiski ei ole olukord lootusetu ja seda on Semjonov kogenud makseraskustesse sattunud pangaklientidega suheldes. Tublimad leiavad lahenduse, olgu selleks käsitöö tegemine, oma äriga alustamine või siis töö välismaal.

Positiivse näitena tõstis ta esile ühe keskealise naisterahva, kes käis bussijuhikursustel, tegi endale D-kategooria load ja plaanib nüüd Soome tööle minna.

«See näitab, et klient on väga tubli olnud – kindlasti on bussijuhikursused Eestis odavamad kui Soomes, aga Soomes teenib jälle paremini,» kiitis Semjonov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles