Maxima: hinnad ei pruugi 2 protsenti tõusta

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kauplus Tallinnas Sõpruse puiesteel.
Maxima kauplus Tallinnas Sõpruse puiesteel. Foto: Mihkel Maripuu

Maxima teatas, et otsib aktiivselt võimalusi, et vähemalt osa käibemaksutõusuga seotud kaupade kallinemisest võtta jaeketi kanda.

«Meie klientidele ei tähenda käibemaksu tõus kahe protsendipunkti võrra kindlasti automaatselt sama suurt hinnatõusu,» märkis MAXIMA Eesti OÜ tegevdirektor Renatas Vaitkevicius.

«Otsime aktiivselt koos tootjate-tarnijatega võimalusi hinnatõusu leevendamiseks, et vähemalt esmatarbekaupade osas ei peaks eestlased oma ostukäitumist oluliselt muutma.»

Vaitkeviciuse sõnul õnnestus tänavuse aasta algul, kui Lätis kergitati käibemaksu 21 protsendini, mitmete tarnijatega võtta osa hinnatõusust enda kanda ning seeläbi kergendada lõpptarbijate olukorda. «Loodan, et sarnane skeem töötab ka Eestis.»

Vaitkeviciuse hinnangul aitab maksutõusude mõju leevendada ka see, et alates eelmise aasta suvest on Maximates peamiste toidukaupade hinnad keskmiselt juba ligi viiendiku võrra vähenenud. «Praegu majanduses toimuv näitab, et toiduainete hinnad võivad veel pisut alaneda, kuid suurem hinnalangus ja tarbimise järsk vähenemine on juba läbi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles