Eesti elanikel on uued tarbimisharjumused

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa Eesti elanikest on piiranud kulutusi toidule, rõivastele ja jalanõudele ning meelelahutusele. Pildil kingad.
Suur osa Eesti elanikest on piiranud kulutusi toidule, rõivastele ja jalanõudele ning meelelahutusele. Pildil kingad. Foto: Caro / Scanpix

BNSi tellimusel juuni alguses tehtud küsitlusest selgus, et Eesti elanikud on jõudnud uue majandusolukorra üle järele mõelda ja muutnud sellest lähtuvalt oma tarbimisharjumusi.

Küsitluse korraldanud firma Faktum&Ariko juhatuse liige Kalev Petti rääkis, et varasematel kuudel lisandus kokkuhoiuartiklite nimekirja üha uusi asju. Nüüd nimetasid inimesed aga vähem valdkondi.

«Kui alguses hoiti kokku valimatult, siis praegu tundub, et on tekkinud mingisugune selgus ja uus tarbimismudel,» lausus Petti ja lisas, et inimesed on leidnud need paar-kolm toodet või teenust, mille pealt annab raha säästa.

Suur osa inimesi kulutab vähem toidule, meelelahutusele, rõivastele ja jalatsitele. Väiksem osa on piiranud ka tervisekulutusi ja ravimite ostmist.

Endistviisi jätkab tarbimist vaid 24 protsenti inimestest ja Petti hinnangul väheneb nende osakaal lähikuudel veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles