Millised väikeautod on kõige ohutumad?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Honda Civic
Honda Civic Foto: gomotors

USA kiirteede turvalisuse suurendamise nimel töötav organisatsioon Insurance Institute for Highway Safety läbiviidud uudne avariisimulatsioon näitas, et mõned populaarsed väikeautod on laupkokkupõrke puhul ohutumad, kui teised, teatab CBS.

Organisatsioon kavandas uudse avariisimulatsiooni, et näha, kuidas peab laupkokkupõrke puhul vastu väikeauto juhipoolne esinurk.

«Iga aasta saab ligi 9000 inimest laupkokkupõrgetes surma, nii et see on endiselt üks suurimaid probleeme,» sõnas Zuby.

Dodge Dart, Ford Focus, Hyundai Elantra ja 2014. aastal välja tulev Scion TC said testis n-ö rahuldava tulemuse. Parima tulemuse sai Honda Civic.

Chevrolet Sonic, Volkswagen Beetle, Chevrolet Cruze, Nissan Sentra, Kia Soul ja 2014. aasta Kia Fortel läks testis kehvemini, kuid agentuuri väitel ei pea nende autode juhid siiski liialt muretsema.

«Kõik autod, mida me testisime, on väga ohutud tänu katsetele, mida on juba aastaid läbi viidud,» kinnitas Zuby. Tema sõnul aitavad uut moodi testid ohutuid autosid veelgi ohutumaks muuta.

Vaata testi videot siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles