Täistunniekspressi bussid läksid üle 4G internetile

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe bussides saab oktoobris raamatuid lugeda.
Sebe bussides saab oktoobris raamatuid lugeda. Foto: Toomas Huik / Postimees

Bussiettevõte Sebe Tallinna-Tartu liinil sõitvates täistunniekspressi bussides pakuvad sellest nädalast traadita internetti 4G modemid.

4G modemid paigaldati kaheksasse täistunniekspressi bussi. Igas bussis on kaks modemit, mis üksteist täiendavad ning tagavad seeläbi püsivama ühenduse. Esialgsed testid on näidanud, et 4G ühenduse reaalne allalaadimiskiirus on 18Mbit/s. Tipptundidel, mil bussis on arvutikasutajaid rohkem, võib kiirus jääda 7 Mbit/s-ini.

4G modemid on paigutatud ka uutesse täistunniekspressi bussidesse, mis hakkavad augusti lõpus teenindama Tallinna-Pärnu ning Tallinna-Narva liine.

Vanema põlvkonna modemid vahetati uute 4G modemite vastu, et reisijad, kes tahavad sõidu vältel oma sülearvuti või nutitelefoniga palga- või koolitööd teha, saaksid kasutada nii kiiret internetti, kui olemasolev tehnika võimaldab.

«Tasuta WiFi on muutunud üheks oluliseks argumendiks, miks just bussiga reisimist eelistatakse. Püüame siin ajaga kaasas käia ning meie reisijatele uusi ja paremaid lahendusi pakkuda,» sõnas Sebe juhatuse esimees Kuldar Väärsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles