Päästeamet algatas üheksas söögikohas väärteomenetluse

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja päästekeskuse juhtivinspektor Indrek Teras tulekustutit kontrollimas.
Põhja päästekeskuse juhtivinspektor Indrek Teras tulekustutit kontrollimas. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Täna Põhja päästekeskuse korraldatud tuleohutusjärelevalve reidil kontrolliti 15 söögikohta, millest üheksas algatati väärteomenetlus.

Päästekeskuse inspektorid kontrollisid kokku 15 Tallinna vanalinna söögikohta. Kohad valiti juhuslikult. Kontrolliti väliterrasside paigutust – kas on võimalik päästeautoga läbi saada –, evakuatsiooniteede läbitavust, esmaste tulekustutusvahendite olemasolu ja korrasolekut ning ventilatsioonisüsteemide puhtust.

15 kohast olid ilma ühegi rikkumiseta neli. Üheksas söögikohas algatati väärteomenetlust ja kahes haldusmenetlust. Põhilised probleemid olid: turvavalgustus ei töötanud, tulekustuteid oli vähem kui nõuetekohane või tulekustutid olid kontrollimata, samuti polnud mitmel juhul esitada ventilatsiooniteede puhastusakte.

Väliterrasside paigutuses suuri vigu ei tuvastatud, paaril korral soovis inspektor, et lillekastid oleksid terrassi seespool ja vihmavarjud oleksid veidi terrassi seinale lähemal. Põhja päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Ants Aguraiuja ütles, et kindlasti tehakse selliseid reide tulevikus veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles