Lugeja küsib: miks lotofirma petab loosimiste ajal?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lototron.
Lototron. Foto: Toomas Huik/Postimees

«Mul on küsimus Eesti Lotole. Miks toimub loosimiste ajal mingi sahkerdamine kaameratega? Kunagi ei näidata, kas kõik pallikesed osalevad loosimises. Jääb mulje, et inimesi lihtsalt petetakse, võttes lototronist  üks-kaks palli, millele on teinud panuse kõige rohkem inimesi. Mängin ise Bingo Lotot ja vaatan alati telerist loosimisi ja mulle tundub, et inimesi petetakse, kuna kõiki 48 palli loosirattas ei ole,» kirjutab venekeelse Postimehe lugeja.

Vastab Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel.

Täname mängijat juhtimast tähelepanu probleemile. Oleme mängijaga nõus, et hetkel on telepildi visuaalse atraktiivsuse huvides pööratud peatähelepanu lotomasina trumlile ning kogu palli teekond peaks loosimisprotseduuri täiendava usaldusväärsuse huvides olema ka telepildis paremini jälgitav.

Meie poole on hiljuti pöördutud sarnase tähelepanekuga, et loosimisprotseduur ei ole telepildis piisavalt ülevaatlik. Seetõttu oleme telekanaliga juba läbirääkimisi alustanud ning loodame ülevaatlikuma, ehkki ehk pisut vähem atraktiivse,  telepildi vaatajateni tuua juba lähinädalatel.

Vastuseks Teie küsimustele:

1. Bingo Loto loosimise salvestuseks kasutatakse hetkel kahte kaamerat. Seda seetõttu, et lisaks üldplaanile oleks televaatajal võimalik suures plaanis väljaloositud palli ka oma silmaga näha ja mitte tugineda vaid saatejuhi poolt väljaöeldule.

2. Bingo Loto loosimisel on kasutusel 75 palli. Hetkel ei ole kõik 75 tõepoolest korraga kaadris, kuid nad kõik liiguvad lototroni laskmisel kaamerasilam eest läbi. Nii pallide sisetamine kui loosimine tervikuna toimub alati siseministeeriumi vaatleja juuresolekul, kes kontrollib loosimisprotseduuri korrektsust ja vastavust loosimisreeglitele.

3. Pallide kadumine lototronist loosimiseprotseduuri käigus ei ole võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles