Lugeja küsib: millal kustuvad registrist kaks kiiruse ületamise karistust?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

«Kui on all kehtiv liikluskaristus ja selle aja jooksul olen saanud uue rikkumise eest karistuse, kuidas siis nende rikkumiste aegumistega on? Kas esimese rikkumise aasta täitumisel see esimene nö kustub ja jääb nö aktiivseks viimane kuni aasta täitumiseni? Mõlemad karistused saadud kiirusega seoses,» küsib lugeja.

Vastab vandeadvokaat  Maano Saareväli advokaadibüroo Sirk ja Saareväli.

Praegu veel kehtiva karistusregistri seaduse kohaselt katkestab uue väärteo toimepanemine varasema väärteo eest määratud karistuse kustutamise tähtaja kulgemise ning ka selle kustutamise tähtaeg hakkab kulgema alates viimase karistuse kandmisest.

Praegu riigikogu menetluses oleva karistusregistri seaduse muutmise eelnõu kohaselt muutub olukord 1. oktoobrist,  kui jõustub karistusregistri seaduse muudatus osas, mille kohaselt kustutatakse karistus karistusregistrist, kui selle kandmisest (rahatrahvi tasumisest) on möödunud üks aasta, sõltumata sellest, kas isik paneb toime veel väärtegusid või mitte.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles