Rootsi pood kasseeris poole miljoni ostja arvelt topeltraha

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimakse.
Kaardimakse. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Ligi poolelt miljonilt Rootsi jaekaubandusettevõtte Ica kliendilt võeti eelmise nädala lõpus ostude eest kaks korda rohkem raha, teatab the Local.

Kõikidelt inimestelt, kes eelmise nädala neljapäeval või reedel Icast midagi ostsid, võeti ostusumma ka teist korda pangakontolt maha. Ostutšekil oli õige summa, seega ilmnes viga ainult konto väljavõttel.

Ica tegevjuht Jörgen Wennberg kinnitas, et viga puudutas 445 000 tehingut üle kogu riigi. «Me ei tea veel, kui mitut pangakontot juhtum puudutas, kuid see on hirmuäratavalt suur arv tehinguid. Me ei eita seda, et tegime vea,» sõnas Wennberg.

Kahekordne rahavõtmine puudutas mitmete pankade kliente, kuigi algselt arvati, et viga tehti vaid Swedbanki klientide puhul. Kuna viga avastati nädalavahetusel, kui pangad on suletud, oli raske kindlaks teha, milliseid panku viga puudutas.

Wennbergi sõnul on nende esmane ja tähtsaim ülesanne klientidele raha tagastada ning seejärel uurida, kas tegu oli tehnilise veaga või inimliku eksimusega. Swedbanki kliendid said raha tagasi pühapäeval, teiste pankade klientidele üritatakse raha tagastada tänase päeva jooksul.

ICA AB on üks Skandinaaviamaade juhtivaid jaekaubandusettevõtteid, omades üle 2250 kaupluse Rootsis, Norras ja Baltimaades. Eestis kuulub kontserni Rimi Baltic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles