Lugeja küsib: kas pood võib mune hoida riiulite vahel?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vutimunad Maxima poe vahekäigus.
Vutimunad Maxima poe vahekäigus. Foto: Lugeja foto

«Millised peavad olema kana- ja vutimunade hoiutingimused? Paljud poed ei hoia neid külmikus, vaid riiulite vahel. Samas näiteks vutimunade pakendil on kirjas, et säilitustemperatuur peab olema +4 kuni +10 kraadi. Kas  fotol kujutatud munade hoidmine vastab sanitaarnõuetele?» küsib venekeelse Postimehe lugeja Kristiina.

Vastab Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid.

Vastavalt munade hoiustamistingimustele tuleb neid säilitada kuivas ruumis sobival temperatuuril. Kanamunade puhul lubavad hoiustamistingimused neid hoida saalitemperatuuril. On tõsi, et vutimune pidanuks hoiustama temperatuuril +4 kuni +10 ehk külmariiulil. Teie poolt viidatud juhtumi puhul on tegemist kauplusetöötaja kahetsusväärse ühekordse eksimusega. Kontrollisime täna ka antud poes olukorda ning vutimunad olid igati nõuetekohaselt hoiustatud.

Täname lugejat tähelepanu juhtimast ja palusime kaupluse juhatajal kolleegidele üle rõhutada, et kauba hoiustamise reeglite järgimine on iga töötaja kohustus.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles