Õppemaksud pole Tallinna ülikoolides tõusnud

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Egert Kamenik

Pealinna suuremates ülikoolides Tallinna Tehnikaülikoolis ja Tallinna Ülikoolis pole õppemaksud aastatagusega võrreldes tõusnud.

Tehnikaülikooli vastuvõtuspetsialist Kirsti Naaber ütles, et hinnad on küll Euroopa ainepunktisüsteemi tõttu ümber kalkuleeritud, kuid õppijate jaoks on üldsummad samaks jäänud. Bakalaureuseõppes maksavad ainepunktid vastavalt erialale 350-640 krooni.

Tallinna Ülikoolis on õppeteenustasu semestripõhine, mitte ainuepunktipõhine. Näiteks maksab bakalaureuse kraadi omandamine riigiteadustes 14 000 krooni semestris, inglise keel ja kultuur samuti 14 000 ning reklaam ja imagoloogia 14 500 krooni.

Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Priit Põiklik rääkis, et õppemaksu ei pea üliõpilane tasuma korraga, on ka võimalus maksta kaks korda semestris võrdsete osadena.

«Varasemalt läks selline jupiti maksmine üliõpilasele kallimaks, sest lisandus nii-öelda administreerimiskulu, kuid sellest aastast saab ilma täiendavate kuludeta õppemaksu maksta ka osade kaupa,» ütles ta.

Tehnikaülikoolis tuleb õppemaks tasuda iga semestri alguses ja summa sõltub deklareeritud ainepunktide hulgast. Kirsti Naabri sõnul leiavad õppurid selle raha tavaliselt vanemate kaasabil või võtavad õppelaenu.

Samas lisas ta, et suuremal osal tehnikaülikooli sisseastujatest on võimalus saada riigi poolt finantseeritud ehk tudengi jaoks tasuta õppekoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles