Lugeja küsib: miks kiiruskaamerad ei ole öösiti nähtavad?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: Priit Simson

«Miks ei võiks kiiruskaameraid üle värvida või märgistada mõne valgust peegeldava värviga, et need oleksid ka öösiti pimedas nähtavad?» küsib venekeelse Postimehe lugeja Eduard.

Vastab maanteeameti liiklusekspert Villu Vane.

Põhimõtteliselt saab - kiiruskaamera kabiini korpuse võib  värvida fluorestseeriva värviga või katta valgustpeegeldava kilega, kuid see ei ole vajalik. Valgustpeegelduvat kilet kasutatakse liiklusmärkidel, valgustpeegelduvaid elemente tähispostidel ja piiretel. Valgustpeegelduva materjali kasutamise  eesmärgiks on juhile vajaliku informatsiooni parem edastamine  halva nähtuvuse tingimustes või pimeda ajal.

Tee kõrval asuv kaamerakabiin  iseenesest ei anna juhile mingit informatsiooni, tegemist on järelevalve tehnilise rajatisega, mida ei pea juhile pimedas hästi märgatavaks tegema. Nii nagu märgipostid, konsoolid jms on see värvitud halliks.

Juhte informeeritakse kiiruskaameratest osutusmärkidega 559 «Automaatkontroll», mis osutab automaatsele liiklusjärelevalve teostamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles