Soomes kahtlustatakse külmutatud marju hepatiidi levitamises

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need maasikad palutakse ära visata.
Need maasikad palutakse ära visata. Foto: YLE

Soomes korjati müügilt Euro Shopperi ja Rainbow sildi all müüdavad külmutatud maasikad, mis võivad olla saastunud A-hepatiidi viirusega. Esialgu on tegu ettevaatusabinõuga.

Müügilt kõrvaldatud marjad on pakitud Egiptuses ja Marokos, teatas Yle. Soomes neid marju müüvad poeketid Ruokakesko ja SOK paluvad tarbijatel kotid tühjendada ning tuua need poodi tagasi. Tagasi kutsutakse tooma 500-grammiseid Rainbow külmutatud maasikate pakke ja ühekiloseid Euro Shopper maasikate ja marjade segupakke.

Jaemüüjad rõhutasid, et reedene samm on ette võetud lihtsalt ettevaatusabinõuna, sest ametivõimud ei ole seni tuvastanud marjadel viirust. Soomes toiduohutusega tegeleva EVIRA teatel ei pruugi nende katsed A-hepatiidi jälgi leida. A-hepatiidi puhang oli selle aasta alguses Skandinaaviamaades ning enim haigestunuid oli Taanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles