Lugeja küsib: mida teha tolmava kassiliivaga?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolm kassile hästi ei mõju ja ajab köhima.
Tolm kassile hästi ei mõju ja ajab köhima. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

«Kasutan kassi liivakastis kvartsteemandeid.  Muidu on kõik kena, aga liiva vahetan ja kass esimesele hädale läheb, siis tolmab see jubedalt ja ajab kassi köhima. Olen küll proovinud, et kallan hästi kõrgelt ja tolmutan ise seal käega sees, et  suurem tolm n-ö ära tolmaks või siis jätan liivakasti pealt lahti (mul säärane kinnine),  et ehk siis läheb tolm paremini lendlema ja kassile kopsu vähem. Kuidas saaks seda tolmu tekkimist vähendada ja kuidas see kassile mõjub?  Ma kujutan ette, et mingi säärase materjali tolm ei ole kopsu sattudes just kõige parem,» kirjutab kassiomanik.

Vastab loomaarst Sven Müürsepp Saku loomakliinikust.

Soovitan lugejal pöörduda oma murega kassiliiva maaletooja poole ja küsida sealt lahendust. Mina vahetaksin selle liiva mõne teise vastu välja. Kassiliivade valik on lai ja siis saaks ka probleem lahenduse. Loomulikult ei tee ükski tolm kopsu sattudes  head.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles