Toimetuse katse: kuidas maitseb Erik Orgu gluteenivaba pitsa?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Personaaltreener ja toitumisnõustaja Erik Orgu retsepti põhjal valminud Pizzapoiste uus gluteenivabade pitsade sari läbis Postimehe toimetuses maitseproovi.

Gluteeni näol on tegemist taimse valguga, mida leidub mitmetes Eestis laialt kasutatavates teraviljatoodetes. Paljudel inimestel põhjustab gluteen aga allergilisi reaktsioone. Gluteenitalumatus on järjest sagenev terviseprobleem, mistõttu vägagi mitmetel inimestel on tulnud õppida elama ilma jahutoodete tarbimiseta.

Postimehe toimetust väisanud personaaltreener ja toitumisnõustaja Erik Orgu välja pakutud retsepti järgi on nüüd hakatud valmistama gluteenivabu pitsasid. Toimetuses läbisid maitsekatse Tuuli Koch, Anu Saagim, Heidi Toome, Hendrik Alla, Linda Pärn ja Kristel Kossar.

Pärast maitsmist märkisid kõik, et tegemist on maitsvate pitsadega. Kui ei teaks, et tegu on gluteenivaba tootega, ei teekski vahet.

Orgu rõhutas, et kõnealuseid pitsasid valmistatakse värsketest toorainetest ning neis pole kasutusel ei transrasvu ega suhkrut. Toimetuses maitsti taimetoitlastele mõeldud ning kana- ja hakklihapitsasid. Pitsade hinnad jäävad 6-7 euro kanti.

Kuna pitsad ise on tervislikkust silmaspidades valmistatud, on mõeldud ka joogipoolisele. Nii saab pitsa kõrvale tellida tervisliku tsitruse jooki, mis on maitselt sarnane Fantaga. Jook sisaldab looduslikke ja varskeid komponente, sisaldab 5 g süsivesikud 100 ml kohta.

Gluteenivabu pitsasid ja tervisejooki võib küsida Pizzapoiste Tallinna esindustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles