Rahetorm rikkus 17 000 uut Volkswageni autot

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oskando ja ja Autolog ühinevad.
Oskando ja ja Autolog ühinevad. Foto: Nigel Treblin/AP

Autotootja Volkswagen laseb kontrollida ligi 17 000 uut autot oma Saksa peakorteris pärast rahetormi, mis võis masinatele põhjustada miljonite eurode väärtuses kahju.

Euroopa suurima autotootja Volkswageni pressiesindaja ütles väljaandele The Local, et on võimalik, et «märkimisväärne osa» värskelt tootmisliinilt tulnud masinatest on saanud juuli lõpus Saksa linna Wolfsburgi külastanud ränga rahetormi käigus kahjustada. «Me saadame laevadele ainult need autod, mis on 100 protsenti korras,» lisas ta.

Sõidukid, millel ilmnevad väiksemad kahjud, parandatakse, kuid ülejäänud rohkem viga saanud masinad tuleb lammutada. Kliendid, kes on tellinud auto, mis rahetormis kahjustada sai, peavad nüüd uue ootamiseks rohkem aega varuma.

Moller Auto Tallinn ASi turundusjuht Raili Kala kinnitas, et rahetorm ei puuduta Eesti autoostjaid.

Volkswagen on seesuguse kahju vastu end küll kindlustanud, kuid n-ö logistilised ümberarvutused lähevad maksma tohutuid summasid. Juhtumist peab teavitama tuhandeid kliente ja igat autot 17 000st tuleb põhjalikult kontrollida see nõuab omakorda suurt tööjõudu.

2008. aastal kahjustas rahetorm 30 000 tuttuut Volkswageni autot Emdenis, Põhja-Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles