Õppelaenu hüvitamise taotlusi saab esitada homseni

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme lõpeb õppelaenu hüvitamise taotluste esitamine.
Homme lõpeb õppelaenu hüvitamise taotluste esitamine. Foto: Toomas Huik.

Vähemalt aasta riigiametis töötanud ja kõrgkooli lõpetanud inimesed saavad õppelaenu põhiosa hüvitamise taotlusi oma tööandjale esitada homseni.

Taotluse tööandjale saavad kuni 30. juunini esitada riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutuse ning avalik-õigusliku juriidilise isiku juures töötavad inimesed, kellel on kool lõpetatud ja avaliku teenistuse staaži vähemalt 12 kuud.

Samuti saab õppelaenu osalist kustutamist taotleda kooli lõpetanud kuni 5-aastast last kasvatav vanem, kes peab vastava taotluse esitama hiljemalt 30. juunil vastavasse krediidiasutusse.

Uue korra kohaselt kustutakse alates 1. juulist edaspidi riigi poolt õppelaen ainult tänase seisuga hüvitise saajatele ning neile, kel tekib õppelaenu kustutamise õigus veel enne selle aasta 1. juulit ning kes selleks ajaks esitavad ka vastava avalduse.

Need, kellel eeldused täituvad alates 1. juulist 2009 või kes eelduste täitumise korral ei ole selleks ajaks õigesse kohta taotlust esitanud, edaspidi õppelaenu põhiosa hüvitamist enam taotleda ei saa.

Seega ei pea juba praegu hüvitist saavad inimesed uut avaldust esitama ning nende jaoks ei muutu midagi.

2009. aasta teise lisaeelarvega seonduvalt muutub alates 1. juulist riigipoolne õppelaenu kustutamise kord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles