Majanduskriis on viinud peaministri palgast 13 000 krooni

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ajakirjanike piiramisrõngas.
Peaminister Andrus Ansip ajakirjanike piiramisrõngas. Foto: Peeter Langovits

Kõikide kõrgemate riigiametnike ja kohtunike palgad vähenevad 1. juulist kaheksa protsenti.

Mullu oli valitsusjuhi Andrus Ansipi keskmine palk 75637 krooni. See muutus igas kvartalis vastavalt keskmise palga tõusule.

Selle aasta algusest vähenes kõikide kõrgemat riigiametnike palk, kui see soeti 2007. aasta keskmisega. Vähendamise järel teenis Ansip kuus 68 016 krooni. Kolmapäevast väheneb see summa veelgi 62 575 kroonini.

Peaministri palk on seega poole aastaga vähenenud umbes 18 protsenti. Peaminister teenib 6 riigi keskmist palka. Ministrite ametipalga koefitsient on 5,5.

Kõrgemate riigiametnike ametipalkade vähendamise seadus on jõus tuleva aasta lõpuni. Siis peaks taastuma senine kord, kus ministreil arvutati palk neli korda aasta ringi, sõltuvalt keskmise palga kasvust. 2010. aastal peaks keskmine palk riigis olema rahandusministeeriumi prognoosi järgi 12 088 krooni. Seda on mõnevõrra rohkem kui oli 2007. aasta keskmine palk - 11 336 krooni.

Peaminister ja ministrid saavad lisaks palgale 20-protsendilist esindustasu.

Asjatundjate hinnangul on majanduskriis tõttu sissetulekud vähenenud 70-80 protsendil inimestest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles