Proua soovis ohtlikule veevõtukohale ise piirde ehitada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahtine tuletõrje veevõtukoht. Pilt on illustratiivne.
Lahtine tuletõrje veevõtukoht. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lugedes traagiliselt lõppenud õnnetusest Viljandimaal Tarvastu vallas, ei suutnud proua Koidu enam niisama oodata ning hakkas hirmust poja kodu juures asuva vana tuletõrje veevõtukoha pärast asju ajama.

«Jutt on ühest potentsiaalsest surmaaugust, mis on üle nelja meetrit sügav ja umbes kümnemeetrise läbimõõduga,» kirjeldas Koidu Harjumaal Kernu vallas Laitse külas asuvat tiiki Õhtulehele.

Naine pöördus päästeametisse, aga kuulis sealt üllatuseks, et päästeameti kohus polegi veevõtukohti hallata – Koidu pakkus, et ajab augu ise kinni või teeb vallast antud materjalidega piirde ümber.

Päästeameti ennetus- ja tuleohutusjärelevalve valdkonna pressiesindaja Annika Koppel kommenteeris, et nemad kaardistavad veevõtukohti ainult oma tarbeks, et kustutustöödel sealt vajadusel vett võtta, ent veevõtukohti haldab kohalik omavalitsus. Info ohtlikest kohtadest jõuab tehnilise järelevalve ametile, kes omanikuga ise ühendust võtab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles