Kurtidele läheb toimiva suitsuanduri muretsemine kulukaks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandurit paigaldades tuleb rangelt jälgida tehase paigaldussoovitusi. Vastasel juhul ei pruugi «elupäästja» põlengu tekkides piuksugi teha.
Suitsuandurit paigaldades tuleb rangelt jälgida tehase paigaldussoovitusi. Vastasel juhul ei pruugi «elupäästja» põlengu tekkides piuksugi teha. Foto: Ants Liigus

Juulist kohustuslikuks muutuv suitsuandur tekitab probleeme vaegkuuljatele, sest spetsiaalselt neile mõeldud suitsuanduri eest tuleb välja käia 3000 krooni või üle selle, millest sotsiaalministeerium kompenseerib vaid poole.


Hetkel on spetsiaalselt kurtidele mõeldud suitsuandureid Eestis vaid 10-15 inimesel, mis on väga väike hulk arvestades seda, et üksielavaid kurte ja vaegkuuljaid on Eestis üle 1000, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Kui tavapärane suitsuandur maksab alla 100 krooni, siis kurtide suitsuanduri teeb kalliks vajalike komponentide rohkus - saatjaga andur, alarm ja vibrapadi, mis käib öösel padja alla.

Praegu kompenseerib riik kurtidele poole suitsuanduri hinnast. Selleks tuleb kurdil hankida omavalitsusest abivahendi kaart ja minna ettevõttesse, mis abivahendit müüb ning kaardi alusel saabki ta hinnaalandust.

Praegune seadus ei kohusta kurti ostma just seda suitsuandurit, mis on võimeline teda öösel üles äratama.

Tiit Papp arvab, et paljud kurdid ostavadki odava suitsuanduri, et keegi nende hõlma anduri puudumise tõttu ei hakkaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles