Lugeja küsib: miks Tere piimapakid nii kergesti purunevad?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sageli on mõni piimapakk kastis katki läinud ja teised ära määrinud.
Sageli on mõni piimapakk kastis katki läinud ja teised ära määrinud. Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

«Viimasel ajal pole võimalik enam Tere piima osta. Poe külmletis Tere piimapakkide kast ujub piimast ja kui sealt ka õnnestub terve pakk leida, siis läheb see katki kassalindil. Miks need piimapakid viimasel ajal nii kiiresti purunevad?» tahab nördinud ostja teada.

Vastab  Tere laborijuht Merle Kukk.

Seoses lekkivate piimapakkidega tuleb aeg-ajalt tarbijatelt teateid. Pöördumiste arv viimasel ajal kasvanud ei ole. Viimase kuu jooksul ei ole ühtegi vastavat tagasisidet laekunud. Sellistel puhkudel sooviksime kindlasti näha purunenud pakki, et saaksime teha järeldusi, selgitada välja põhjuse  ning vastavalt sellele pakkemasinat reguleerida või remontida.

Põhjuseid võib olla väga erinevaid nii pakkemasina töös, aga ka ladustamisest või transpordist tingitult s.t kui pakid on kastide vahele jäänud ja seal katki läinud. Igal pakkemasinal on antud ka lubatud praagi protsent pakendamisel. Kilemasinate puhul on see 0,2 protsenti. Loomulikult proovime need praakpakid juba ise leida ja toodangu hulgast kõrvaldada.

Pakkekilet ega tehnoloogiat me viimasel ajal vahetanud ei ole. Alates kevadest kasutame võrreldes varasemate aastatega isegi paksemat kilet.

Palume vabandust tekkinud ebameeldivuste pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles