Kurioosum: igale elektrirongiga sõitjale võib teha trahvi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nupuvajutus enne elektrirongi sisenemist võib kaasa tuua trahvi.
Selline nupuvajutus enne elektrirongi sisenemist võib kaasa tuua trahvi. Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht

Eestis on tekkinud praegu kurioosne olukord, kus ilma nupule vajutamata rongile ei pääse, aga seda tehes rikub inimene reisijateveo eeskirja ja talle võib määrata kuni 38 euro suuruse trahvi.

«Elektriraudtee uutel rongidel peab reisija ise uksi avama nupuvajutusega. Samas on kehtiva Elektriraudtee reisijateveo eeskirjaga see trahvi ähvardusel keelatud!» imestas Tarbija24 kirjutanud rongisõitja.  

Rongifirma kodulehel avaldatud veoeeskirjades on tõesti kirjas, et reisijatel on keelatud avada rongi välisuksi. Selle nõude vastu eksimisel aga võib sõitjale määrata kuni 600-kroonise  (u 38 eurot) trahvi või ta rongist maha tõsta.

«Tõepoolest on vanas reisijaveoeeskirjas punkt, mis keelab reisijatel avada välisuksi,» tunnistab Elektriraudtee pressiesindaja Norbert Kaareste. Ta kinnitas, et antud punkt sisult tähendab ikkagi seda, et iseseisev, st ilma rongijuhi loata uste avamine on keelatud. «Kuna jutt käib avamisest mitte ettenähtud kohas, siis peatuses avamise eest trahve tehtud ei ole,» sõnas Kaareste.

Pressiesindaja sõnul on reisijaveoeeskiri hetkel uuendamisel seoses üleriigilise opereerimise algusega alates 1. jaanuarist.

«Oleme planeerinud hiljemalt oktoobrikuu keskkohaks välja vahetada kõik reisijaveoeeskirja infoplakatid rongides ja ooteplatvormidel,» lubas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles