Mööblimüüja petab ostjaid edasi

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögimööbel.
Köögimööbel. Foto: SCANPIX

Mööblimüüja OÜ ASV Köögid jätkab tarbijate petmist, tarbijakaebuste komisjon rahuldas veel ühe kliendi kaebuse ettevõtte suhtes.

2. november 2012 tellis tarbija OÜ ASV Köögid köögimööbli. Esimene osa mööbli karkassist toodi kohale 22. november. Puudu oli praeahi, riiulid ja soklid, fassaadid ja furnituur ning valgustus. Külmkapp ei vastanud lepingus märgitud margile. Veebruaris 2013 tegi kaupleja ettepaneku maksta juurde 1 000 eurot, vastasel korral tööd katkestatakse.

Kuna OÜ ASV Köögid tarbija kirjalikule pretensioonile ei vastanud, nõudis klient kauplejalt 2000 euro hüvitamist. Tarbija oli lepingu täitmiseks teinud sisse- ja osamakseid kokku summas 5000 eurot.

Nora Kasemaa Ekspertiisibüroo ekspert tõendas, et köögimööbli komplekt, mis on valmistatud ASV Köögid OÜ poolt, ei ole lõplikult kokku pandud. Mööblil esinevad olulised tootmisdefektid, mis on põhjustatud muuhulgas mööbli valmistamise ja kokkupaneku nõuete ja reeglite rikkumisest. Defektide esinemise tõttu ei ole mööblikomplekti lõplik kokkupanek ja viimistlemine võimalik ilma defektsete elementide lahti võtmist ning välja vahetamist uute vastu.

2. aprillil 2013 pöördus klient tarbijakaitseametisse. Vaidlevad osapooled tarbijakaebuste komisjonis kokkuleppele ei jõudnud. Kaupleja ei ole vastanud tarbija nõudele ega andnud tarbijakaitseametile oma selgitust tarbija kaebuse asjaolude kohta.

Kuna Nora Kasemaa Ekspertiisibüroo eksperdi hinnangul on kaupleja poolt kööki paigaldatud mööbli detailide ja tehnika turuväärtus 3037 eurot, siis nõuab tarbija, et kaupleja hüvitaks talle makstu ja asjade turuväärtuse vahe summas 1963 eurot.

Eeltoodu alusel otsustas tarbijakaebuste komisjon rahuldada tarbija kaebuse ASV Köögid OÜ vastu ning tunnistada tarbija õigust nõuda ASV Köögid OÜ-lt lepingu järgi üleantu 1963 euro tagastamist.

Kui vaidlevad pooled komisjoni otsusega ei nõustu või seda ei täida, on neil õigus pöörduda sama vaidluse läbivaatamiseks kohtusse, millest teavitavad tarbijakaitseametit.

Käesoleva aasta aprillikuus hoiatas tarbijakaitseamet mööblimüüjalt ASV Köögid OÜ kaupade tellimise eest, kuna ettevõte ei täida tarbijate tellimusi nõuetekohaselt ega tagasta makstud raha. Ameti poole on viimastel aastatel pöördunud mitu tarbijat seoses ASV Köökide tegevusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles