Rimi: suhkrut osteti eile kaks korda rohkem

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärevus maksutõusu pärast pani inimesed suhkrut varuma.
Ärevus maksutõusu pärast pani inimesed suhkrut varuma. Foto: Toomas Huik

Suurtes ketikauplustes ja väikestes maapoodides tehti eile, käibemaksutõusu jõustumise eel tavalisest enam sisseoste. Minevamate kaupade sekka kuulusid suhkur ja alkohol.

Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja ütles, et tavapärasest lausa kaks korda rohkem osteti eilse päeva jooksul suhkrut. Kange alkoholi ja veinide müügikäive tõusis neljandiku võrra.

Tavalisest tulusam päev oli eile ka Prismades, kuid seal kasvasid enim aiatoodete, kodutehnika, garderoobikaupade ja kodutarvete müüginumbrid. Prisma Peremarketite kommunikatsioonijuht Kadri Lainas tõi eraldi välja Lasnamäel asuva kaupluse, mille käibe tõus ületas kõik teised ketti kuuluvad poed.

Maksutõusueelsest ärevusest ei jäänud puutumata ka väiksemad kauplused. Näiteks kinnitasid Lääne-Virumaal 1300 elanikuga Sõmeru alevikus asuva A&O kaupluse müüjad, et eilne kassa oli tavapärasest märgatavalt suurem. Milliseid kaupu Sõmeru inimesed hinnatõusu hirmus kõige rohkem varusid, nad täpsustada ei osanud.

Lisaks toidu- ja tarbekaupadele varusid inimesed eile ka kütust ja pealinnas tegid oodatavast hinnatõusust kannustatud autojuhid mõne tankla isegi tühjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles