Saksa tehas ostab tagasi 900 tulekustutit

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Иллюстративный снимок.
Иллюстративный снимок. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaal asuv tulekustutite tootja Gloria GmbH avastas partii defektiga tulekustuteid, mis kampaania raames edasimüüjatelt üle Euroopa tagasi ostetakse, Eestisse on Gloria GmbH müünud umbes 900 defektiga tulekustutit.


«Defekt avastati selliste kaubamärkidega tulekustutitel nagu Redo, Gloria, Tempus ja Protex ning see puudutab vaid nimetatud kaubamärkide PD 6, 9, 12 kg tüüpi tulekustuteid, mis on toodetud ajavahemikul detsember 2006 kuni oktoober 2008,» selgitas tehnilise järelevalve ameti avalike suhete juht Anu Võlma.

Tulekustutite defekti tõenäosus on Võlma sõnul madalam kui 0,5 protsenti. Defekt puudutab tulekustuti käivitamismehhanismi, mille käepideme vajutamisel võib tekkida blokeerumine, paindumine või purunemine. Tegemist ei ole ohutustehnilise, vaid kvalitatiivse defektiga.

Eestis on olnud defektsete tulekustutite edasimüüjateks Tondi Tulekaitse OÜ, Tamrex ja Kidde Eesti AS.

Kõne all olevaid tulekustuteid ostnud inimestel soovitatakse defektsete tulekustutitega pöörduda edasimüüja poole, kes teostab tulekustuti töökorras oleku kontrolli ning vajadusel vahetab selle uue vastu välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles