Uuskasutuskeskus võib uksed sulgeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuskasutuskeskus.
Uuskasutuskeskus. Foto: Toomas Huik

Kasutatud kaupade müümise ja heategevusega tegelev MTÜ Uuskasutus andis sisse pankrotiavalduse. Kaupa poehindadest tunduvalt soodsamalt pakkuva kahe kaupluse võimalik sulgemine sõltub pankrotihaldurist, kirjutab Madis Filippov ajalehes Postimees.


«See oleks paras jama, kui Uuskasutuskeskus kinni pannakse. Maainimestele tähendab see suuri probleeme,» lausus Eesti Lasterikaste Perede Liidu (ELPL) jaoks järjekordseid kotte kaubikusse laduv Mati Jürgens. Taaskasutatav kaup ei rända nimelt vaid ostjate koju, suur osa annetatakse ka ELPLi maakondlikele keskustele, kes need abivajajatele laiali jagavad.

Oste tehakse Uuskasutuskeskuses ligi 80 päevas, mis on paarikümne võrra vähem kui mullu.

Hinnatundlike ning keskkonnasäästlike inimeste päästerõngast, kaht Uuskasutuse Tallinna kauplust, ähvardab aga sulgemine. MTÜ Uuskasutuse juhatuse liige Rasmus Rask tunnistas, et ettevõte on raskustes juhtimisvigade tõttu.

See, kas poed suletakse, pole veel kindel. «Pankrotihaldur otsustab, mis on ettevõttele kõige kasulikum,» lausus Rask. «Otsime võimalusi, et leida toetajaid, ning loodame sügisest sama ettevõtte uuesti elujõulisena käivitada,» lausus Rask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles