Kadunud ratta võib leida hoopis politsei keskhoidlast

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Varastatud ratta asemele uue ostmisega ei tasu kiirustada, sest vana ratas võib omaniku oodata politsei leidude ja asitõendite keskhoidlas.

«Põhja politseiprefektuur võtab leitud ning konfiskeeritud asjad hoiule esmalt kohalikus osakonnas. Kui nädala aja jooksul territoriaalne osakond omanikku ei tuvasta, antakse asi üle leidude ja asitõendite keskhoidlasse,» tõi selgust varastelt leitud asjade saatuse kohta Põhja prefektuuri pressiesindaja Pärtel-Peeter Pere.

Kui varguse ohver tuleb kadunud ratast otsima, peab politsei erinevate vahenditega tuvastama, kas inimene on antud ratta omanik või mitte. Kõige parem on Pere sõnul, kui inimesel on jalgrattapaberid alles. Alati tuleb tema jutu järgi kasuks ka rattale iseloomulike eritunnuste nimetamine, näiteks võimalikud sälgud, mõlgid või muud märgistused, mis konkreetsel rattal olemas olid.

«Kui inimene pole eelnevalt esitanud avaldust jalgrattavarguse kohta, on tal palju raskem tõendada, et ratas tõepoolest ära varastati. Politsei soovitab jalgrattavarguse puhul kindlasti avalduse esitada,» rõhutas pressiesindaja.

Kes tahavad uurida, ega politsei ole neilt kunagi varastatud või kadunud asju leidnud, neil soovitab ta külastada Eesti Politsei kodulehekülge.

Avalehelt leiab rubriigi «Politsei vajab Sinu abi leitud esemete tagamistel», kust on erinevate jaotuste järgi võimalik otsida leitud esemeid, näiteks jalgrattaid. Samuti on seal kirjas kõik vajalikud telefoninumbrid ja aadressid üle kogu Eesti, kuhu inimesed oma murega saavad pöörduda.

Tallinnas ja Harjumaal saab varastatud ja leitud esemed kätte Tallinnas Rahumäe tee 6 asuvast Lõuna politseiosakonnast juhul, kui omanik on eelnevalt tuvastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles