Juhtkoertega pimedaid ei lubatud lennukisse

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kaks Saksamaalt Eestis käinud vaegnägijat pidid eile lennujaamas ootamatult valima, kas sõidavad koju eraldi lennukitega või päev hiljem.


Kuu aega tagasi tulid Saksamaalt Eestisse nägemispuudega mees ja naine oma kahe juhtkoeraga.

Siia said nad tulla probleemivabalt, kuid eile, kui nad soovisid tagasi lennata, tekkis probleem.
Nimelt öeldi Tallinna lennujaama check ini läbimisel neile, et nad tohivad kaasa võtta ainult ühe koera või peavad lendama päev hiljem, rääkis Postimees.ee'le nende sõber Viktor.

Mõlemad külalised olid Estonian Airilt pileti ostnud juba kevadel ning toona teavitati ka lennufirmat koertega reisimisest.

Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen ütles Postimees.ee'le, et ootamatu üllatuse põhjustas asenduslennuki kasutamine.

Tema sõnul on Estonian Airi lennukis kaks kohta pimeda reisija juhtkoerale, kuid firmalt Transwede tellitud asenduslennukis vaid üks.

Kuna reisijad soovisid kindlasti kahekesi koos lennata, pakkus Estonian Air neile asenduslendu ja nii toimetataksegi nad Lufthansa abil täna tagasi kodumaale.

Eskelineni sõnul tegeleb Estonian Air juhtumiga homme edasi. «Meie soov on leida kompromiss, et neile põhjustatud ebamugavus igati korvata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles