Teatrijuhid protestivad riigi raamatupidamise liitmise vastu

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NO99 seltskond teatraalide suvepäevadel Elvas.
NO99 seltskond teatraalide suvepäevadel Elvas. Foto: Lauri Kulpsoo

Vanemuise, NO99, Endla ja Eesti Kontserdi, aga ka Kumu ja Eesti Rahva Muuseumi juhid protestivad riigiasutuste raamatupidamisteenuste liitmise kava vastu.


Teatrijuhid pelgavad, et kui täitub valitsuse poolt ettevalmistatav plaan, et kõikide riigiasutuste raamatupidamine ja muud haldusteenused liidetakse üheks asutuseks, et siis kaob neil kontroll piletitulu üle. Teatrid, muuseumid ja Eesti Kontsert vajavad kiiresti ülevaadet piletitulust ja sularahakassadest etenduste järel.

«Tugifunktsioonide tsentraliseerimisega kahjustatakse oluliselt asutusesisese infosüsteemi tõrgeteta toimimist, muutes selle ajaliselt oluliselt hilisemaks, aga just seda ei saa keerulistel aegadel lubada ja kvaliteedilt kehvemaks, kuivõrd tsentraalselt teenindajalt ei saa nõuda iga asutuse eripära täiuslikku tundmist,» kirjutasid teatrijuhid.

«Suurte organisatsioonide juhtidena oleme juba optimeerinud nii raamatupidamiseosakondade töötajate arvu ja kujundanud nende töö kõige ratsionaalsemal viisil,» jätkasid teatrijuhid.

Teatrijuhid paluvad peaminister Andrus Ansipile saadetud kirjas selgitusi, mis kasu loodab riik saada raamatupidamise liitmisest. Nad tahavad teada, kas ettevõtmise riskidega, milleks on bürokraatia suurenemine ja ka kulutuste kasv, on piisavalt arvestatud.

Muuseumijuhid meenutasid, et neil on eelarved planeeritud tuhande krooni täpsusega, mistõttu asutuse juht peab teadma iga krooni liikumist.

Protestikirjale andsid allkirja NO99 juht Tiit Ojasoo, Eesti Kontserdi juht Aivar Mäe, Vanemuise juht Paavo Nõgene, Endla direktor Ain Roost, Kumu direktor Sirje Helme, Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru ning veel hulk teatri- ja muuseumijuhte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles