Politsei hoiatab autovõidust teatava petukirja eest

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW X6
BMW X6 Foto: WENN

Politsei poole pöördunud inimesed on teatanud, et ringleb järjekordne petukiri, kus teatatakse BMW linnamaasturi võitmisest ja palutakse inimese isiklikke andmeid.

Lääne Politseiprefektuuri organiseeritud kuritegevuse talituse sõnul on inimesed teada andnud, et ringlemas on järjekordne e-kiri, saadetud aadressilt bmwonlinelottery@bmw.com, mis annab teda näilisest suurvõidust.

Sedapuhku antakse teada, et juhusliku valiku teel on kirja saaja elektronposti aadress osutunud valituks osalema loteriis, mille tulemusel selgitatakse välja BMW X6 omanik.

Levitatava e-kirjaga antakse teada võidust ning asjaajamise korraldamiseks ja dokumentide vormistamiseks vajatakse kirja saaja erinevaid isiku- ja kontaktandmeid. Samas on osutatud ka kulleri teenustasudele, mis võitjal tuleb tasuda.

Organiseeritud kuritegevuse talituse vanemkomissar Margus Sass täpsustas, et kirjeldatud skeemi puhul ei ole meile teadaolevalt keegi veel kannatanuks osutunud.

Samas märkis ta, et hea meel on tõdeda, et inimesed muretsevad teiste pärast ja annavad võimalikest petuskeemidest politseile teada. «See annab meile võimaluse avalikkust sellistest asjadest teavitada ja kaaskodanikke ettevaatlikkusele manitseda, sest ikka on juhtunud, et leidub heauskseid, kes petturite ohvreiks langevad,» ütles Sass.

Meie eesmärgiks ei ole vaid tagajärgedega tegeleda, vaid võimaluste piires olla abiks ka pahategude ärahoidmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles