Teadlased: masu ahvatleb kõrvalhüppeid tegema

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

USA teadlaste sõnul on majandussurutis tekitanud soodsa pinnase abielurikkumiste ja kõrvalhüpete tegemiseks. Sarnast olukorda märkasid teadlased ka pärast 11. septembri terrorirünnakuid.

Ameeriklaste tavalisest suuremat seksihimu praegu ja pärast World Trade Centeri kokkuvarisemist põhjendavad teadlased stressiga. Kriisi ajal vajavad inimesed rohkem lähedust, ka füüsilist lähedust, vahendas Norra E24.

Ka sellele, miks oma vajadusi väljaspool abielu või püsisuhet kiputakse rahuldama, on teadlastel selgitus olemas. Süüdi on suhtlemisprobleemid. Mehed tunnevad end masu tuultes ebakindlalt, kuid tõmbuvad selle asemel, et oma partnerilt abi otsida, endasse. See tekitab naistes omakorda segadust ja kõrvalejäämise tunnet.

Abielurikkumiste sagenemist on märganud ka USAs tegutsevad juristid. Mitmed lahutustega tegelevatest advokaadibüroodest on teatanud, et tänavu on tegemist isegi 40 protsenti rohkem.

Lisaks on tõusnud kondoomide müüginumbrid, näiteks on Durex Suurbritannias oma müüki kasvatanud 22 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles