Koduperenaise kohustuste täitmine on meeste jaoks keeruline

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kriisi tõttu on ligi miljon varem finantssektoris kõrgel kohal või mujal töötanud USA meest sunnitud täitma koduperenaise kohustusi. Uute ülesannetega harjumine on keeruline ja mõne jaoks on tegemist raskeima ametiga maailmas.

Üks miljonist on Chicagos ühes investeerimisfirmas projektijuhina töötanud Bob Short. Ta tunnistas Reutersile, et kolme lapse eest hoolitsemine – lõuna valmistamine, mängukaaslaste organiseerimine ja laste trennidesse-ringidesse sõidutamine - on tema jaoks eelmisest tööst oluliselt raskem.

«Siin tuleb palju tegelda logistikaga. Üks läheb uisutama, teine võimlema ja kolmas jalgpalli mängima,» kirjeldas ta.

Et koduperenaise amet pole kerge, nentisid ka teised Shortiga sarnases olukorras mehed. Meelehärmi põhjustab see, et antud panuse eest jääb tunnustus tulemata ning enda ja oma harrastuste jaoks jääb aega napiks.

Ottawas asuva Carletoni ülikooli sotsioloogiaprofessor Andrea Doucet kommenteeris, et traditsiooniliselt naiste hoolde jäetud kohustuste ülevõtmine võib meeste jaoks osutuda tõsiseks väljakutseks. Lisaks võib palgalise töö kaotus tekitada tunde, et osa mehelikust identiteedist läheb kaotsi.

Short nägi kodus olemise juures siiski ka positiivset. «See on aken maailma, mis jääb enamiku meeste eest varjatuks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles