E-Seif võimaldab rahaasjadel silma peal hoida

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-Seif võimaldab internetis tausta kontrollida.
E-Seif võimaldab internetis tausta kontrollida. Foto: Priit Simson

Sellest nädalast on eraisikutele ametlikult avatud krediidiinfo uus veebikeskond E-Seif, mille eesmärgiks on pakkuda inimestele suuremat kindlustunnet oma rahaasjade korraldamisel.


E-Seifi abil saab inimene kiirelt ülevaate eelkõige enda, aga ka teiste eraisikute ja ettevõtete rahaasjadest. Varem eraisikutel selline võimalus puudus.

Teiste eraisikute ja ettevõtete tausta kontrollimine on seaduspärane ja rutiinne tegevus, mille eesmärgiks on vältida suurte riskidega seotud rahalisi tehinguid. Esimeste tööpäevade jooksul on olnud populaarsemad E-Seifi poole pöördumise motiivid näiteks:

* üürniku taustaga tutvumine;
* reisibüroode tausta uurimine ettemaksu korral;
* kaupluste ja e-keskkondadade tausta uurimine ettemaksu korral;
* tööandja tausta uurimine töölevärbamisel.

E-Seifi keskkonnas saab inimene teha päringuid ka enda kohta: vaadata ja likvideerida oma maksehäireid, kontrollida kinnistute staatust ning
ettevõtlusega seotud tausta. Esmakordselt on eraisikutel võimalus saada jooksvalt sms ja e-posti teateid tema kohta avaldatud infost maksehäireregistris ja Ametlikes Teadaannetes.

E-Seif asub aadressil www.e-seif.ee Keskkonna kasutamine eeldab isiku tuvastamist kas ID-kaardi või pangalingi kaudu. Analoogsed keskkonnad töötavad edukalt Soomes, Taanis, Norras ja mujal maailmas.

Krediidiinfo on rahvusvaheline krediidiinformatsiooni koguja, töötleja ja vahendaja, mille põhiülesandeks on ettevõtete finantsriskide maandamine. Krediidiinfo kuulub maailma suurima infoteenuste pakkuja Experian Group ettevõtete hulka, mis tegutseb enam kui 38 riigis üle maailma ning annab tööd 15 500 inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles