Kihnu õpetajate palk ületab ka pärast kärbet Eesti keskmist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu koolilastel on omakeelne aabits.
Kihnu koolilastel on omakeelne aabits. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kihnu volikogu vähendas kohaliku kooli pedagoogide palka nelja protsendi võrra, kuid ka pärast kärbet on saare õpetajate tasu 34 protsenti riiklikust palgast kõrgem.

Pärnu Raadio vahendas vallavanem Annely Akkermanni sõnu, kes ütles, et eelmisel aastal tõsteti õpetajate palka 40 protsendi võrra kõrgemaks kui riigis tervikuna ja eeldati, et riik katab sellest kaheksa protsenti. Kuna riik taganes oma lubadusest, ei leidnud Kihnu vald eelarvest õpetajate palgatõusule sellises mahus rahalist katet ja augustis otsustati varasemast tõusust neli protsenti tagasi võtta.

Sellest hoolimata on Kihnu õpetajate palk 34 protsenti kõrgem kui riigi keskmine. Kihnu koolijuht Lea Jõgisoo ütles, et ta on kooli praeguse õpetajate kaadriga väga rahul - eelmisel aastal leiti mitu uut head õpetajat ja eks oma osa mängis selles ka konkurentsivõimeline palk.

Täiskoormuse ehk 22 tunniga töötavad Kihnu õpetajad teenivad alates sellest õppeaastast järgmiselt: noorempedagoog 12 797 krooni, pedagoog 13 546 krooni, vanempedagoog 15 480 krooni, pedagoog-metoodik 18 696 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles