Uuring: viinalembus teeb meestest kehvemad töölkäijad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinalembus mõjub halvasti meeste töökohustuste täitmisele.
Viinalembus mõjub halvasti meeste töökohustuste täitmisele. Foto: Caro / Scanpix

Norralaste tehtud uuringust selgus, et viinalembuse tõttu jätavad mehed oma tööülesanded unarusse, kuid naiste töölkäimist viina tarvitamine ei mõjuta.

Uuringu koostanud Inger Synnøve Moan Norra alkoholi ja narkootikumide teadusuuringute instituudist ütles

E24.no`le

, et tulemustest tuli välja selge seos meeste alkoholi tarvitamise ja haiguslehel viibimise vahel.

Kõige ilmsem oli seos viina puhul. Põhjuseks arvatavasti see, et viina tarvitamine on märk riskantsetest joomisharjumustest.

Naiste seas ei mõjutanud alkoholi tarvitamine mingil moel haiguslehel viibimist. Selgituseks sõnas Moan, et naised tarvitavad praegu ligi poole võrra vähem alkoholi kui mehed. Kuid samas kasvab alkoholi tarvitamine naiste seas kiiremini ning seetõttu võivad erinevused pikema aja jooksul kaduda.

Norralased tarvitavad keskmiselt 6,5 liitrit puhast alkoholi inimese kohta, mis on ülejäänud Euroopaga võrreldes üpris vähe. Siiski toimub alkoholi süül palju õnnetusi ja mitmete ekspertide arvates on selle põhjusteks norralaste harjumused nädalavahetustel ja pidudel väga ohtralt juua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles