Naised on paremad õllejoojad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised on paremad õlletestijad.
Naised on paremad õlletestijad. Foto: AFP / Scanpix

Naised on meestega konkureerimisel varemgi väikseid võite koju noppinud, kuid seekord tuleb see paljude meeste jaoks eriti hingelähedaselt alalt.

Uuel aastal avab Austraalias uksed järjekordne Bluetongue'i õlletehas, milles saab tööd umbes sada inimest, vahendab News.com.au.

Tosinkonnal tulevasel töötajal seisab ees tavalisest tihedam konkurss, sest tegu on ühe kõige ahvatlevama töökohaga terves Austraalias - nimelt otsib firma professionaalseid õllejoojaid.

Õlle hea maitse kindlustamiseks on tehasel kavas tööle võtta 10 kuni 15 õlledegustaatorit, kellelt eelnevat töökogemust ei nõuta.

Õllesõpradest meestel ei tasu aga suuri lootusi haududa, sest suure tõenäosusega võetakse tööle vaid naised. Naised on lihtsalt paremad õllemaitsjad.

«Naised oskavad lõhnu paremini eristada,» selgitab tehase õllepruulija Tim Williams. Ta toob näite, et naised võivad vedelikku nuusutades kohe öelda «maasikas», samal ajal kui mehed peavad maasikat nägema.

Erinevalt veinidegustaatoritest tuleb õllemaitsjatel märjuke ka alla neelata. Williamsi sõnul tulevad õlle maitsenüansid esile alles kurgu tagaosas.

Konkurss vabadele töökohtadele kuulutatakse välja juba oktoobris. Hoia end kursis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles