Tallinn tahab vältida iga-aastast veehinna tõusu

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanivesi.
Kraanivesi. Foto: Tõnu Talivee/ Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus moodustas ajutise komisjoni läbirääkimiste pidamiseks ASiga Tallinna Vesi, et ära hoida vee ja kanalisatsiooni hinnatõusu.

«Püüame läbirääkimiste tulemusena saavutada, et veehind järgmisel aastal ei tõuseks,» ütles linnapea Edgar Savisaar Raepressi vahendusel. «Me ei saa lubada, et olukorras, kus paljudel on niigi raske toime tulla, langeks osaks veel üks hinnatõus.»

Savisaare sõnul ei saa linnavalitsus veefirmaga sõlmitud lepingus ette nähtud hinnatõusuga nõustuda. «Loodetavasti mõistab olukorda pädevalt hinnata ka AS Tallinna Vesi juhtkond,» lisas ta.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli juhitav komisjon peab oma töö tulemustest linnavalitsusele ette kandma 30. septembri istungil.

Mutli sõnul näeb aktsiaseltsiga Tallinna Vesi sõlmitud leping ette, et järgmise aasta jaanuarist tõuseks vee hind tallinlastele 1,1 protsenti. See ei oleks praeguses raskes majandusseisus inimestele vastuvõetav, kuna küte kallineb sügisel nagunii.  

Linn müüs enamusosaluse veefirmast 2001. aastal ning juba siis lepiti kokku iga-aastases hinnatõusus. Tänavu jaanuaris kerkis vee ja kanalisatsiooni hind 12,8 protsenti.

«Börsiettevõttena ei saa me kommenteerida läbirääkimiste käiku ega anda ka eelnevaid hinnanguid hinna võimaliku kujunemise osas,» märkis veefirma kommunikatsioonijuht Priit Koff linnavalitsuse soovi kohta. Samuti ei soostunud ta ütlema, kas Tallinna Vesi on juba teinud oma ettepaneku jaanuarist kehtima hakkava veehinna osas ning kui suurt hinnatõusu see tähendaks.

Koff märkis, et veetariifi kujunemise aluseks on valem, mis peamiselt võtab arvesse tarbijahinnaindeksi muutust ning ettevõtte investeeringuid arvestavat K-koefitsienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles