Ühistud ja haldusfirmad jätavad üha enam elektri eest tasumata

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühistu või haldusfirma maksmata arved võivad korralikult elektri eest tasunud korteriomenikule tuua elektri väljalülitamise näol halva üllatuse.
Ühistu või haldusfirma maksmata arved võivad korralikult elektri eest tasunud korteriomenikule tuua elektri väljalülitamise näol halva üllatuse. Foto: Caro / Scanpix

Eesti Energia soovitab inimestel ja ettevõtetel, kes otse nendega ei arvelda, kontrollida, kas kinnistu haldaja või omanik tasub teenuspakkujale tarbitud elektri eest.



Firma teatel on sagenenud juhtumid, kus korteriomanikud tasuvad oma maja haldavale firmale või ühistule korralikult, kuid viimane ei edasta saadud raha Eesti Energiale.

Samalaadsed juhtumeid on ka kontori- ja tootmishoonete puhul.

Kui haldusfirma jääb Eesti Energiale võlgu, käivitub võlamenetlus ja kui võlgnik vastavale teavitusele ei reageeri, pannakse teele elektri väljalülitamise hoiatus.

Kui ka pärast hoiatust arvet ei tasuta, lülitatakse elekter välja. Seetõttu võib oma arvete eest korralikult tasunud inimesi ja ettevõtteid tabada ebameeldiv üllatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles