Y-generatsioon sooviks juhikohta juba esimesel tööpäeval

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored võtaks juhtirolli meelsasti juba esimesel tööpäeval.
Noored võtaks juhtirolli meelsasti juba esimesel tööpäeval. Foto: Caro / Scanpix

Personalifirma Manpower tellimusel tehtud uuringust selgus, et kuni 30-aastased noored ehk Y-generatsioon sooviks juba esimesel päeval täita ülemuse rolli.

Samast uuringust ilmnes ka see, et ligi kolmandik kõrgharidusega noortest sooviks järgneva aasta jooksul töökohta vahetada ja kui juba vahetuseks läheb, siis ootaks viiendik neist rohkem vastutust ja tõusu karjääriredelil, vahendas

Aftenposten.no

.

Manpower Forumil esinenud Norra kaubanduskooli teadlane Tore Hillestad iseloomustas Y-generatsiooni kui ambitsioonikaid ja kannatamatuid unistajaid, kes nõuavad vanemate põlvkondadega võrreldes hoopis teistsugust töökeskkonda ja juhtimisstiili.

Nad on üles kasvanud üles tehnoloogia keskel, saanud vanematelt palju tähelepanu ja harjunud tegelema mitme asjaga korraga. Nii vajavad nad oma kolleegidelt rohkelt tagasisidet, kuid ei karda samas tööd vahetada ega väheste kogemustega kõrgele positsioonile asuda.

Kõik see vastandab Y-generatsiooni vanematele põlvkondadele ja võib tööl tekitada konflikte, sõnas Hillestad.

Juhtidel, kes plaanivad oma kollektiivi värsket verd tuua, soovitab ta aga mõelda rohkem mängulise töökeskkonna peale.«Y-generatsiooni ei motiveeri niivõrd palk. Nende arusaamad töö mõttest ja edust võivad olla hoopis erinevad kui vanematel. Neile on oluline iseseisvus.»

Hillestad lisas, et aeg-ajalt tuleks noortele anda ka piisavalt positiivset tagasisidet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles