«Kevade» tegelased said oma seebid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitsi valmistatud seep.
Käsitsi valmistatud seep. Foto: Toomas Huik

Jõgevamaal Palamuse lähedal asuv Raja talu on tuntud kui Raja Teele kodutalu, selle saunas  aga tehakse «Kevade» tegelaste järgi nime saanud käsitööseepe.

Raja talu saunas tegutsevate Sülli Reeda Vaino ja Eliko Kajaki esimene seebisari on inspireeritud, nagu nad ise ütlevad, kohavaimust ja kirjandusest: selles on näiteks tundlikule nahale mõeldud seep Arno, küpsele nahale mõeldud Katarina Rosalie, Joosep Tootsi tõrvaseep, šokolaadikoogi lõhnaga Lati Pac, kirjutab Vooremaa.

Nende seebid on tehtud taimsetest rasvadest ja õlidest külmprotsess-meetodil. See tähendab, et õlide ja rasvade temperatuur jääb seebitegemise käigus alla 60 kraadi, tänu millele säilivad seebis kõik õlide nahka toitvad, tasakaalustavad ning niisutavad omadused. 

Oma värvi saavad Raja seebid erinevatelt taimedelt, mahladelt ja õlidelt, lõhna annavad kõrge kvaliteediga eeterlikud õlid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles