SEB automaadid ja kaardid hakkasid tipptunnil tõrkuma

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Õhtusel tipptunnil ehk kella poole kuue paiku hakkasid tõrkuma SEB sularahaautomaadid ja pangakaardid.

Kogu Eestis ei saanud SEB kliendid raha välja võtta ega tavalise deebetkaardiga maksta alates kella 17.20st. Kuigi asi sai korda kümne minutiga, ei jäänud see inimestele märkamata. Tartus elav SEB klient kurtis Postimees.ee`le, et tema ei saanud vajalikku ostu teha apteegist ning ka  netipank ei töötanud.

SEB esindaja Evelin Allas ütles, et kaardimaksed ja sularahaautomaatide töö oli tõesti üle Eesti häiritud, kuid internetipank töötas probleemideta.

«See oli väike katkestus, kuid kuna see sattus just tööpäeva lõpule, võis see klientidele ebamugavusi tekitada. Näiteks neile, kes sattusid just sel hetkel poes kassasse,» lausus Allas.

Kui sarnaseid olukordi peaks tulevikus ette tulema, soovitas Allas proovida krediitkaarti. Ka sel korral oli häiritud vaid deebetkaardiga maksmine, krediitkaardiga oleks arve tasumine apteegis või poes siiski õnnestunud.

Lühiajalistest katkestustest ei tasuks Allase sõnul ärevusse sattuda ja paaniliselt panka helistama hakata. Rikketeade jõuab panka automaatselt ja kohe hakatakse probleemile ka lahendust otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles