Nutikas äriidee: teeni SMSi abil endale raha

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SMSi teel võib küsida ka laenu.
SMSi teel võib küsida ka laenu. Foto: Raigo Pajula.

Tartu firma Fortumo poolt loodud SMS-teenuste isetegemise portaal (Fortumo.com) aitab mobiili lühisõnumite abil raha teenida nii eestlastel, hiinlastel kui rumeenlastel.


Et Fortumo abil on võimalik luua SMS-teenuseid ilma tehnilisi oskusi vajamata vaid 5 minutiga, kasutavad seda võimalust tuhanded eraisikud ja ettevõtjad üle maailma, olles tänaseks loonud 26 erinevas riigis kokku üle 70 000 teenuse.



Fortumo tegevjuht Martin Koppel ütles E24'le, et nutikaid viise, kuidas SMSi teel endale raha teenida, leiab üle maailma väga palju.



«Hiinas on näiteks müüdud valuvaigisteid, Malaisias pakutud prussakatõrje teenust ning Taiwanis töötab SMSi vahendusel töövahenduskeskus, kus inimesed saadavad sõnumiga laiale oma tööülesande, hinna ja asukoha ning huvilised reageerivad sellele,» selgitas Koppel.



Fortumo SMS-teenuste isetegemise portaali võimalusi kasutavad mitmed erinevad grupid, kes on seotud nii sotsiaalvõrgustike,

online-

mängude kui ka erinevate teenustega.



Valik Fortumo abil loodud SMS-teenuseid:

* MyGamma.com on rahvusvaheline suhtlusportaal, mis võimaldab inimestel laadida SMSi abil enda kontole virtuaalset raha, mille eest inimesed saavad portaalis tasulisi teenuseid kasutada.

*Kui Eestis saadab eksamikeskus soovijaile sõnumiga eksamitulemusi, siis Bulgaarias pöörati kommunikatsioon vastupidiseks. Kõik keskkoolide lõpetajad said saata ca 3 krooni maksva sõnumi ning vastussõnumina saadi kõik oma eksamitulemused.

* Suvel oli inimestel võimalik SMSi teel teada saada, millised on veetemperatuurid erinevates randades.

* Kuna taksohinnad pidevalt muutuvad, saab SMSiga alati teada taksohinnad või kes on odavaim selle teenuse pakkuja.

* Kui sendioksjonid on tänaseks Eestis minevik, saab Malaisias ja Bulgaarias SMSi teel neis osaleda.

* Hiina suurima diiva Stephanie Sun'i fännid kasutavad oma iidoliga suhtlemiseks Fortumo poolt pakutavat chatbox'i.

* Malaysia suurkorporatsioon on võimaldanud töötajatel oma puhkusegraafikut paika panna ka SMSi teel.

* Inimestele meeldib oma võimeid kontrollida, see võimalus on neile antud IQ testide näol, mille tulemusi saavad inimesed lunastada SMSiga.

Allikas: Fortumo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles