Kettaheitja Gerd Kanter sai United Motorsilt uue BMW X5

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: United Motors

United Motors andis BMW uue põlvkonna sportmaasturi X5 esimese Eestisse jõudnud eksemplari kettaheitja Gerd Kanteri käsutusse.

Koostöö maailma parimaks kettaheitjaks pürgiva Kanteriga jätkub teist aastat, eesmärgiga aidata sportlasel jõuda absoluutsesse tippu, teatas United Motors.

AS United Motorsi müügijuht Kalle Kuuspalu ütles, et esimese Eestisse saabunud uue X5 andmine Kanterile on sümboolse tähendusega.

«Gerd Kanteri ja X5 puhul saab rääkida sarnastest põhimõtetest ja ühistest väärtustest. Mõlemad on tuntud oma ideaalse sooritusvõime, parima dünaamika ja uuenduslikkuse poolest. Me usume vägilase mõõtu spordimehe potentsiaali ja toome ta eesmärgile pühendumise osas eeskujuks kõigile X5 huvilistele,» lausus Kuuspalu.

Täna Gerd Kanterile üle antud uus X5 on BMW eduka sportmaasturi järgmise põlvkonna mudel, mis  on eelkäijast suurem, dünaamilisem ja sportlikum. Uus sportmaastur jõudis Eesti turule sel nädalal ning on nüüdsest saadaval ka 7-kohalisena.

X5 uut põlvkonda iseloomustab oma klassi parim dünaamika, mugavus, turvalisus ja ökonoomsus. Sõidunaudingu tagavad uudismudeli võimsad, ent väga ökonoomsed 8- ja 6-silindrilised mootorid, unikaalne vedrustus, täiustatud intelligentne neliveosüsteem xDrive ning optimeeritud kaaluga jäik kere, mida on tugevdatud eriolukordade tarvis.

Uus X5 on 19 cm pikem kui eelkäija, kuid kerekuju jäi peaaegu samaks. Suuruse muutust märkab interjööris.

Uus sportmaastur on esmalt saadaval kolme mootorivariandiga: 4,8-liitrine V8 bensiinimootor, 3-liitrine bensiinimootor ja 3-liitrine turbodiisel. Kõik mudelid on varustatud uue 6-astmelise automaatkäigukastiga, mis võrreldes eelmise mudeliga vahetab käike kuni poole kiiremini.

AS United Motors esindab Eestis BMW ja MINI sõidukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles